Ale dlaczego omaga 3

ALE DLACZEGO OMEGA 3, a nie 6 lub 9? przecież też są niezbędne. Dobre pytanie
We współczesnej diecie mamy wystarczająco dużo kwasów omega 6, najczęściej nawet za dużo, a ich nadmiar hamuje dobroczynne działanie Omega-3. Optymalna proporcja w diecie N6 do N3 to 2:1. Generalnie spożywamy zbyt dużą ilość tłuszczów stałych, głównie zwierzęcych, a zbyt małą NNKT właśnie, czyli Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych
CO Z TYMI 3?
- chronią organizm przed uaktywnianiem stanów zapalnych
- zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory
- zapobiegają zawałom serca
- obniżają poziom trójglicerydów i cholesterolu
- zapobiegają powstawaniu zakrzepów i miażdżycy
- zmniejszają uczucie łaknienia
- wzmacniają włosy i paznokci
- uwrażliwiają tkanki na insulinę dzięki czemu wspomagają leczenie cukrzycy
- przeciwdziałają depresji i wzmożonej agresji
Teraz już wiesz jedz zdrowo, suplementuj OMEGA 3.